Brede Duinen-route (ANWB)

Lengte: 46 km, datum gepubliceerd: 07-06-2013Download deze route
De Brede Duinenroute is een afwisselende route door de hoogste duinen van Nederland en omliggend heidegebied. Je treft een schilderachtig landschap waar je de zee kunt ruiken. Onderweg kun je pauzeren aan de kust of uitrusten in mooie plaatsen als Alkmaar of Bergen.

De Brede Duinenroute heeft zijn naam niet zomaar verkregen. Je fietst onder meer door het duingebied bij Bergen en Schoorl dat maar liefst vijf kilometer breed is! Bovendien tref je op deze route ook de hoogste duintoppen van Nederland, die zo’n 54 meter hoog zijn. Deze duinen zijn een natuurlijke bescherming van het land tegen de zee. Naast duinen tref je in dit Noord-Hollandse gebied ook bos, polder, heide en leuke plaatsen als Alkmaar en Bergen. Aan de horizon zie je bij tijd en wijle de zee liggen. De zee, die je soms kunt ruiken en op een enkel punt zelfs zult horen. Vanzelfsprekend vind je hier ook strandterrassen, waar je heerlijk bij kunt komen en kunt genieten van het uitzicht dat het duinenlandschap je bied.

De Brede Duinenroute is een route die absoluut aan te raden is. Lezers van ANWB Magazine Kampioen riepen de Brede Duinenroute eerder uit tot allermooiste fietsroute van Nederland.

Terug naar overzicht