Assisi via Morano-Madonnuccia en Cerquelo naar Valfabbricia

Lengte: 36 km, datum gepubliceerd: 10-10-2012Download deze route
Deze track ben ik gestart van ons B&B in Sant Angelo ( 360m hoogte) net voorbij Pianello (235mtr hoogte) Vooraf aan deze tocht neem ik een heerlijke koffie met croissant in Palazzo (ongeveer 5,5 km van mijn vertrekpunt.
Over het algemeen zijn de asfaltwegen erg onbetrouwbaar. Vaak zijn ze gerepareerd met koude asfalt wat veel oneffenheden oplevert. Ook zitten er soms forse scheren in het wegdek. Hou hier rekening mee met het afdalen.
De klim naar Assisi is een aardige maar wel mooi. Eenmaal bij het verlaten van Assisi, onder de oude stadspoort door kom je een oase van rust, ruimte en schitterende vergezichten. De weg, SS444, gaat direct langs een regionaal natuurpark, del Monte Subesio. De weg blijft gelijkelijk aan stijgen tot 805mtr hoogte. In het gehucht Morano-Madonnuccia is heerlijke koffie voor de prijs van ?1,-- Maar dan heb je de afdaling al weer in gezet. Deze weg blijf je volgen tot aan Cequelo. Hier pak je de linker afslag richting Valfabbricia. Ook hier eerst nog een aardige afdaling maar ook weer een leuke klim.
In Valfabbricia de richting van Pianello verder volgen

Samengevat: een mooie tocht met schitterende vergezichten in een veelal verlaten landschap

Gefietst met een tourfiets (banden 25mm, 44-32-22 / 11-28) op 23 juni 2012


Opmerking:
Deze route is geplaatst zoals hij is ingezonden, en is niet gecontroleerd door GPStracks.

Terug naar overzicht