vecht-Loosdrechtse plassen 2 daagse tocht

Lengte: 45 km, datum gepubliceerd: 18-12-2015Download deze route
vecht-Loosdrechtse plassen We vertrekken vanaf het Hilversumse kanaal en varen dan rechtsaf onder de brug door de ’s Gravelandse vaart op. De route gaat vervolgens via de raaisluis richting Loosdrecht. Dan via de smalle sloot (zelf bedachte naam) naar de Loosdrechtse plassen.
Via de stille plas varen we naar het zuiderlijk Kievitsbuurt. Hier groeien in de zomer witte en roze waterlelies erg mooi.

vecht-Loosdrechtse plassen
Onderweg kun je nog op één van de eilandjes aanleggen om te zwemmen of picknicken. Op het eiland de meent is toilet gebouw en snackbar (open van dinsdag t/m zondag 12.00-19.00 ).

vecht-Loosdrechtse plassen
Dan varen we een stuk op de kalverstraat en vervolgen onze route naar de weersluis om de vecht op te gaan. Gaan op de vecht links af en varen tot Breukelen hier is een leuke overnachting via vrienden op de fiets (zie way point).

vecht-Loosdrechtse plassen
Mooie uitzichten vanuit de kano op de buiten huizen en vele theekoepels. Na overnachting te hebben gehad even een koffie doen bij Bistro zuster Francina in Maarssen. (zie way point).
Daarna begin van de terug weg via sluis het kraaienestesluis het tienhovens kanaal op. Leuke route weer terug naar loosdrecht.

vecht-Loosdrechtse plassen
En zo varen we via de Drecht weer terug naar Hilversum. Onderweg kun je nog aanleggen op één van de eilandjes of een haventje bezoeken voor een drankje.
De sluizen die in de route vermeld staan kun je ook je kano overdragen. Maar als het gezellig druk is bij de sluizen dan laat je je lekker mee schutten door andere aanwezigen.

vecht-Loosdrechtse plassen

Heb ook nog overnachtingen meegestuurd als waypoints.
Veel plezier met de route. Ik heb er in ieder geval van genoten.

Terug naar overzicht