De laatste bochten van de Semois

Lengte: 9 km, datum gepubliceerd: 08-12-2005Download deze route
Een fraai stuk van de Semois, gevat in een laatste meander;

De laatste bochten van de Semois
Net voor de Semois België verlaat om in Frankrijk als de Semoy in de Maas te belanden, maakt ze bij Bohan nog een laatste meander. Het ?schiereiland? in die bocht, plus de onmiddelijke omgeving daarvan, is een bijzonder prachtig park en natuurreservaat.
Dit park van Bohan-Membre bestaat uit loof- en naaldbos, hakhoutbosjes, heide, merkwaardige rotsformaties en uiteraard ook een kronkelend deel van de loop van de Semois.

De laatste bochten van de Semois
Het pronkt met een uiteenlopende en uitbundige flora, waaronder hondsroos, paardenstaart, liesgras, waterkers, grote waterweegbree, groot hoefblad, struikheide, bosbes, framboos, adelaars- en tongvaren, salomonszegel, lelietjes-van-dalen, robertskruid, hazenpootje, gele narcis, driekleurig viooltje, valeriaan, sleutelbloem, vingerhoedskruid, brem, braambes, kleine maagdenpalm, zeggesoorten en een overvloed aan daslook.

De laatste bochten van de Semois
Aanbevolen vertrekpunt: de Semoisbrug in Bohan.

Aard van de weg: in de directe omgeving van Bohan en Membre: asfalt of minstens halfverhard. In het park: prachtige paden over de steile helling van een beboste heuvel. Rolstoelen en kinderwagens kunnen zeker niet mee. Soms kunnen zelfs honden het moeilijk hebben. De hellingen zijn steil en de paden lopen vaak en corniche, aan de rand van de flanken.

De laatste bochten van de Semois


Opmerkelijk langs de weg: oude vervallen tabaks-eesten waar ooit de beroemde Semois-tabak werd uitgedroogd.

Afsluiter: het dorpsplein in Bohan is best gezellig en men kan er zeer goed de geleverde inspanningen verwerken tijdens het stillen van honger en dorst.

Terug naar overzicht