Wissant - Cap Griz Nez

Lengte: 16 km, datum gepubliceerd: 21-12-2008Download deze route
Wissant - Cap Gris Nez
Departement 62 Pas de Calais. Rondwandeling van totaal 17 km
Neem een verrekijker mee!

Start en einde: grote parking Du Mairie in hartje Wissant. Op de hoek van het plein is de VVV.
Eten en drinken: er is een kleine Spar supermarkt schuin tegenover de VVV aan het begin van de wandeling. Onderaan Cap Gris Nez staat vaak een Friterie en aan de kust bij Gris Nez ligt restaurant bar La Sirene.

Let, met het oog op de terugweg langs zee, op de tijden van hoog en laag water! Vraag bij de VVV in Wissant een foldertje hierover (gratis).

De wandeling start vanaf de ruime parkeerplaats van de Mairie in Wissant en loopt vóór de VVV langs. Het eerste deel heet het Sentier du Fartz en is goed als zodanig bewegwijzerd. Hij loopt om een groot binnenwater waar veel vogels zijn te observeren. Dan gaat de wandeling over in de GR du Littoral. Deze weg gaat dwars door de duinen. De duinpaden zijn aanvankelijk van rul zand en dus redelijk zwaar om te belopen. Na enige tijd buigt de route schuin naar het strand. Na een paar kilometer over het strand ga je weer terug de duinen in tot aan de voet van Cap Gris Nez. Hier ligt rechts restaurant La Sirene.
Dan de Cap aan de overkant van de weg beklimmen en bovenaan is een plek achter een bunker waar je redelijk uit de wind kunt picknicken en genieten van het fraaie uitzicht en het scheepvaartverkeer over het kanaal. Bij helder weer is Engeland makkelijk te zien.
Dan weer aanvankelijk dezelfde weg terug maar nu kort de start vande klim, na restaurant La Sirene zo snel mogelijk links afslaan (na de klim) naar zee. De rest van de wandeling is volledig langs de zee tot aan Wissant.

Terug naar overzicht