Hazenputten en Moerkuilen

Lengte: 10 km, datum gepubliceerd: 21-02-2014Download deze route
Het beginpunt van deze 9,2 kilometer lange wandelroute is op de parkeerplaats aan de Vogelsven tussen Nijnsel en Mariahout.
Vertrek op de meest westelijke punt van de parkeerplaats door een prachtig dennenbos. Na ongeveer 1 km. komt u bij het grote ven Hazenputten met fantastische uitzichten en veel watervogels.Enige tijd later passeert u enkele mooie landhuizen en bereikt u na 1,8 km de verharde Vresselseweg. Ga hier rechts af en volg de weg gedurende 300 meter. Dan links af een zandpad in, via een mooi bruggetje het riviertje De Dommel oversteken en meteen linksaf de Dommel volgen.Op T-splitsing rechts af en zandweg tot voorrangsweg volgen. Bij voorrangsweg rechts af. Na ongeveer 450 meter links af, wandelroute gemarkeerd met blauwe paaltjes volgen. Dit is een prachtig stuk natuur waarbij je onder andere dwars door een wei loopt waar vaak grote runderen grazen. Bij een pittoresk kapelletje volg je de verharde weg naar rechts.
Op het einde van deze weg rechts af en meteen links af, de Jekschotseweg in. Na ongeveer 450 meter rechts af, een zandpad volgen die langs enorm uitgestrekte boomkwekerijen voert. Op het einde van dit pad bij een voorrangsweg een kapelletje dat in 2013 ingewijd is. Volg de voorrangsweg naar links voor ongeveer 300 meter, dan rechts af een zandpad in. Na wat slingeringen door het bos bereikt u weer de parkeerplaats.

Terug naar overzicht